İmplant uygulamasına başlamadan önce anestezi yapılır. İmplant yapılırken uygulanan anestezi türü çoğunlukla yerel anestezi de denilen ve sadece implant uygulanacak bölgeye yapılan bir anestezi türüdür.
Anestezi sonrasında uyuşturulan bölge herhangi bir acı hissi duymaz. Bu işlemin ardından implantların yerleştirileceği kemiği açığa çıkartmak için diş eti katmanları dikkatli bir şekilde kaldırılır. Böylece implantın yerleştirileceği kemik yapısı açığa çıkarılır. Böylece implant kemik içerisine özenli bir şekilde yerleştirilir. Yapılan bu işlemler implant uygulamasının ilk aşamasıdır.
İmplantın ilk aşamasından sonra hasta bir bekleme dönemine alınır. Bu bekleme döneminin süresi hastanın kemik yapısının gücüne, kemik yapısının uygunluğuna ve çenenin şekline göre değişiklik göstermektedir. Genel kural olarak bu süre üst çene dişlerinde 4 ile 6 ay arasında, alt çenede ise 1 ile 3 ay arasında kemikle implantın bütünleşmesi için geçmesi gereken süre beklenir.
Bekleme süresini takip eden süreçte implantın ağız içerisine açılması gerekmektedir. Bu işlem için implantı ilgilendirlen bölgede diş eti hafifçe kesilip ortadan kaldırılır ve implantın ağız içerisinde görülecek kısmı implant üzerine bağlanır. Hemen ardından protez ile ilgili işlemlere geçilir.
İmplant ile kemiğin bütünleşmesi için beklenen süre tamamlandığı zaman implantın ağız içerisinde bulunması gereken kısmını takabilmek için implantın üstü açılır. Bunu yapabilmek için diş eti o bölgeden hafifçe uzaklaştırılır. Sonrasında implantın dişi temsil eden parçasının üstüne vida ile bağlanarak işlem tamamlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder