26 Kasım 2012 Pazartesi

Diş İmplantının Sınırlamaları Nelerdir


İmplant genel sağlık durumu iyi olan her hastaya uygulanabilir. Kemik gelişimi tamlanmamış genç bireylerde tercih edilmemektedir. Diş implantlarının uzun ömürlü olabilmesi için, etrafında belirli kalınlık ve boyutta sağlam çene kemiği bulunması gerekir. İmplat uygulaması için üst yaş limiti yoktur. Dişsiz bir birey dental implantlar sayesinde en geç 2 ay içerisinde eksik dişlerine yeniden kavuşabilir ve normal konforlu yaşamına geri döner.

Ağzında hiç diş olmayan bir birey için tüm dişleri porselen ve sabit yapabilmek için alt çeneye en az 6-8/üst çeneye 6-8 implant gereklidir. Bu durumda hastaya alt üst en az 24 ya da 28 diş yapmak mümkündür. Bu dişler kesinlikle çıkmaz ve ömür boyu kullanılabilir. Alt çeneye 2 üst çeneye 2 olmak üzere az sayıda implant üzerine çıkartılabilir total protezler yapılabilir.

İmplantlar kırılmaya ya da kayba karşı ömür boyu garantilidir. İmplant kaybı durumunda en az 2 ay beklemek kaydıyla aynı yere tekrar implant yapılabilir. İmplant üstüne ön dişler bölgesinde zirkon ya da empress full estetik porselen kronlar yapılabilir. Zirkon ve empress kronlarda metal alt yapı yerine seramik altyapı bulunur. Bu alt yapı estetik ve sağlam olması yanında gerçek diş görünümü verir.

Laminateler ön dişlerin diş yüzüne yapıstırılır ve estetik porselenden yapılır. Teller hiç görülmeden ağız içi dişlerin dile bakan arka tarafına braket yapıştırılarak ortodontik (lingual teknik) tedavi yapılabilir. Ortodontik tedavinin yaşı yoktur. Yumuşak doku lazer çalışmaları, yapılan cerrahi sonrasında iyileşmeyi hızlandırır. Dişlerin rengi ağartılmak istendiğinde bu beyazlatma (laser bleaching) işlemi klinik ortamında 45 dakikada yapılabilir. İmplant uygulaması cerrahi bir işlemdir. Bu nedenle uygulayıcı hekim mutlaka iyi bir cerrahi nosyona sahip olmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder