Noksan olan her diş için implant tedavisi uygulanmasına gerek yoktur. Tedavinin uygulanacağı yere bağlı olarak 2 implant iki veya dört dişin görevini üstlenebilir.
2 Ekim 2012 Salı
İmplant Üzerine Yerleştirilen Protez Çeşitleri Nelerdir
Protezler hastanın hassasiyetine göre farklılık gösterebilir. İmplant üzerine iyice yapıştırılan ya da vidalanan protezlere sabit diş protezi denir. Bu türdeki protez hastaya doğal diş rahatlığı verir. Temizlemek için rahatlıkla çıkarıp takılabilecek protezlere de hareketli protezler denir. Bu iki çeşit protez için de diş hekiminden yararları ve faydaları hakkında bilgi alınabilinir.
İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer
İmplant hastanın genel sağlık durumu ve çenedeki kemik yapısının vaziyetine göre tedavi sürecinde değişiklik yaşanabilir. İyi durumdaki vakalarda implant uygulamaları 15 dakikada gerçekleşir. Aynı zamanda implant sayısı da bu tedavi süresini etkileyen önemli unsurdur. Genelde uygulama sonrasında ikinci ayda implantın üzerine dişler yerleştirilerek tedavi tamamlanır.
İmplant Sonrası Hemen Protez Uygulanır MI
İmplant günümüzde diş hekimleri arasında oldukça gündemde olan, tartışılan konu olan bu durum henüz gerçekleşmemiştir. İlk 3-6 ay süresince implantların kemik ile kaynaşması (osteointegration) beklenmektedir. Çünkü bu süreçte implantın yükünün en az seviyeye inmesi gerekir. Bu süreçte diş noksanlığı yaşanmaması adına hekim tarafından geçici diş yapılacaktır.
İmplant Fiyatları
İmplant tedavileri tamamlanan hastalarda yapılan bir araştırmada, hastalar yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve gerekirse aynı şeyi tekrar yaptıracaklarını belirtmişlerdir.
İmplant Tedavisinin Başarı Oranı Nasıl Olur
- İmplant öncesi ve sonrasında ağız sağlığı ve temizliğine özen gösterilmesine,
- İyileşme döneminde kullanılan alkol ve sigara miktarına,
- İmplantların steril bir ortamda yerleştirilmesine,
- İmplant için genel sağlık durumunun iyi olmasına (Kontrol edilemeyen şeker hastalığı iyileşmeyi olumsuz yönde etkiler),
- İmplant uygulamaları hekim tarafından doğru konulmuş olmasına doğrudan bağlıdır.
İmplant Diş Tedavisinde Başarı Oranı Nedir
Yapılan bilimsel çalışmalarda implant diş başarısının %90-100 arasında değiştiği gösterilmiştir. Fakat elbetteki her tıbbbi işlemde olduğu gibi %100 garanti vermek mümkün değildir.
İmplant Dişin Avantajları Nelerdir
- İmplant daha estetik ve daha doğal bir görünüm sağlarlar.
- İmplant dişler stabil kalır. İmplant üstüne yapılan total (damak), parsiyel veya sabit protezler hiç oynamaz.
- İmplant ile tutuculuk maksimumdur. Çekilmiş dişlerin olduğu kemik bölgelerinde zamanla madde kaybı olur ve kemikler gittikçe incelir. Buna bağlı yüz profilinde bir takım değişiklikler olur. İmplantların yerleştirilmesi ile bu kemik kaybı engellenir.
- İmplant ile çiğneme fonksiyonu düzeldiği için daha dengeli ve iyi beslenme sağlanır. Böylece iyi çiğneyememeye bağlı olarak oluşmuş mide problemleri giderilir.
- İmplant ile doğal görünüm ve estetiğin sağlanması ile kişinin kendine güveni artar.
Porselen Laminaların Dayanıklılık Süresi
Porselen Laminaların Tedavi Süresi
Tedavinin laboratuvar aşaması 7-10 gündür. Ancak dudakların yeni görünüme uyum sağlaması 3–4 haftayı bulabilir. Bu uyum süresince bazı dudak egzersizleri ve yüksek sesle okuma tavsiye edilir.
Porselen Laminalarda Nelere Dikkat Etmek Gerekir
Oldukça hassas bir tekniktir İyi bir klinik ve laboratuvar çalışması gerektirir. Hekimin ve diş teknisyeninin bu konu üzerine teknik bilgisinin ve estetik görüşünün ve yeteneğinin gelişmiş olması gerekir. Dayanıklılığını arttırmak için çok sert gıdaları ısırmaktan ve tırnak yeme alışkanlığından vazgeçmek gerekir.
Periodontoloji Diş Eti Hastalıkları ve Flap Operasyonu
Kök yüzeyindeki taşlar ve zararlı dokular küretajla yeterince uzaklaştırılamayacaksa o bölge cerrahi olarak açılır. Zararlı dokular ve gerekiyorsa diş etinin bir kısmı çıkartılır. Açılan bölgede kemik kaybı çok fazla ise işlem sırasında yapay kemik grefti veya hastadan alınan kemik dokuları konulabilir.
Periodontoloji Diş Eti Hastalıkları ve Küretaj (Kök Yüzeyi Düzleştirme)
Profesyonel Diş Taşı Temizliği
Çene Cerrahisi 20 Yaş Diş Çekimi ve Perikoronitis (Çevre Diş Eti İnflamasyonu)
Çene Cerrahisi 20 Yaş Diş Çekimi ve 2. Büyük Azı Dişine Etkileri
20 yaş dişleri genellikle düzgün pozisyonda süremedikleri için çevrelerindeki besin artıklarının birikimiyle veya yanındaki büyük azı dişine uyguladıkları basınçla komşu dişte de madde kaybı ve çürüklere sebep olabilmektedirler. Bu şekilde zarar verebilme potansiyeline sahip 20 yaş dişlerinin de çekilmeleri gerekmektedir.
Ortodonti ve Beslenme Bozuklukları
Yeterli beslenemeyen kişilerde, çene ve yüz yapısında hacimsel küçülme meydana gelecek ve normal hacimdeki dişler küçük çenelerde gerekli yeri bulamayacakları için çapraşıklıklar, rotasyonlar (dönme), hatta gömüklük olguları görülecektir.
Ortodonti Problemlerin Nedenleri
- Beslenme Bozuklukları,
- Ağızdan Nefes Alma,
- Parmak Emme,
- Yalancı Emzik,
- Yatış Şekli.
Gülüş Tasarımı ve Diş Oranı
Gülüş Tasarımı ve Altın Oranlar
Görünür bölgedeki üst kesici dişlerin genişlik ve yükseklikleri sırasıyla, yüzün genişlik ve yüksekliğinin 1/16'sı olmalıdır. Ayrıca, doğadaki bir takım geometrik şekiller arasındaki phi (φ=1.618...) sayısı olarak bilinen oran vardır. Estetik bir gülümseme için dişler de bu kurala uymalıdır. Örneğin ön keser dişler ile yan keser dişlerin genişlikleri arasındaki oran (1.618/1=1.618... =phi sayısı), köpek dişleri ile yan keserlerin genişlikleri arasındaki oran da (0.618/1 = 0.618 bu da phi sayısının bire bölümünden elde edilen sonuca ve ya phi sayısından 1 çıkarılınca elde edilecek sayıya eşittir.
1 Ekim 2012 Pazartesi
İmplant Diş Yerleştirilirken Neler Yapılır
İmplant Dişin Aşamaları Nelerdir
İmplant safhasında, hastaya normal diş çekiminde uygulanan lokal (bölgesel) anestezi altında, aseptik koşullar sağlanarak implantlar yerleştirilir. İmplant sonrasında ise rutin cerrahi prosedürler uygulanır. İmplantın kemikle kaynaşma süresi ortalama 1,5-3 ay olup bu süre bazı durumlara göre değişkenlik gösterebilir. İmplant sonrası kaynaşma süresini takiben de normal bir protez gibi işlemler devam eder ve hasta yeni dişlerine kavuşur.
Doğrudan Ön Diş Yenileme ve İmplant Diş
İmplant çok popülerdir ve günümüzde çok kırık olan bir ön dişin doğrudan değişiminde kullanılabilirler. İmplant kelimenin tam anlamıyla ön dişi çektirebilir ve implantı lokal anesteziyle kolayca araya ekletebilirsiniz. İmplant gün geçtikçe daha da iyiye gidiyor ve günümüzde çekilen dişin yerindeki oyuğa kolayca eklenebiliyor.
İmplant tek püf noktası etrafında yeni kemik formlar oluştuğu için sağlam olması için vidalama yoluyla kemiğe oturtulur. Oyuk iyileştikçe implant yüzeyi de doğal olarak iyileşir ve implantın insersiyon süresince asla sıkı vidalamaya gerek kalmaz. Çünkü bu yöntem neredeyse acısız, ideal ve oldukça başarılıdır.
Doğrudan implant diş diye bilinir ve bunu kriteri hiç enfeksiyon olmaması ve implant dişin ekleneceği oyuğun içine itilmesidir. İmplant yetişkinler için uygundur ancak çocukların dişleri ve çeneleri geliştiği için çocuklar için uygun değildir. Çocuklara gelişimleri tamamlanana kadar geçici takma diş sağlanabilir.
İmplant Dişler
Hayat insan üzerinde izler bırakır ve dişlerden bundan nasini alır. Spor yaparken bir kaza veya düşme sonucu hayatın herhangi bir döneminde gülüşünüzde bir boşluk ya da estetik bir kayıp meydana gelebilir. Çürükler ve diş eti hastalıklığı yıllar içerisinde pek çok dişinize mal olabilir. Bu durum karşısında sıkıntı içerisinde olmanıza gerek yok. Yapay olduğu her halinden belli olan protezleri kullanmanıza gerek yok. Size çağdaş bir önerimiz var. İmplant tedavisi. Milyonlarca kez test edilip sonuç alınmış bir tedavi biçimidir.
İmplantlar küçük titanyum gövdeleri, çenenin bir parçası haline gelen ileri teknoloji ürünü yapay diş kökleridir. Adeta sizin bir parçanızmış gibi sıkıdırlar ve tek diş kronlar, daha büyük köprüler veya protezler için sağlam temel oluştururlar. İmplant destekli dişler kendi dişleriniz ile birebir aynısıdır ve tamamen doğal bir his sağlarlar. Tüm sorunlara ve yerinden çıkan protezlere son verin. Köprüleri uygulamak için sağlıklı komşu dişlere zarar vermeyin.
İmplantlar, her yaş ve her tur durum için güvenli bir çözüm sağlar. Kalıcı, çiğnemeye dayanıklıdır. İmplant tedavisi ile yaşam kalitenizi yükseltin. Çekici bir gülüşe kavuşun ve gıdaların tadını varmaya başlayın.
İmplant Dişler Ne Zaman Kullanılır
Dişlerin bazıları, tümü veya tek bir diş kayıpları dental implantlar ile tedavi edilebilir. Yapılan başarılı çalışmaların sonucunda ve hastanın sağlıklı çene kemiği olması durumunda implantlarla başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Bu tedavinin uygulanması ve uzun ömürlü olması için, hastalıksız, sorunsuz, sağlıklı diş eti olması gerekir. Hastalar da implantlarını iyi temizlemeli ve sağlığını etkileyecek tüm sorunları tenkit etmek için diş hekimine düzenli olarak gidilmelidir.
İmplant Diş ve İmplantoloji Tedavileri Nasıl Uygulanır
İmplantlar vücudun bazı bölgelerinde kullanılabilir. İmplant da ağza uygulanan bir implanttır. İmplantlar ana maddesi titanyum olan ileri teknolojiyle üretilen yapay dişlerdir. Ağza yerleştirilebilmesi için hastanın kemik yapısının uygun olması gerekir. Çünkü dişler damaktaki kemiklere yapıştırılır.
İmplant tedavisi diğer tedavi türü olan kron, köprü ve hareketli diş protezleri gibi tedavilere göre daha kalıcı sonuçlar meydana getirir. Böyle uygulamalarda görülen sorunlar implantlarda yaşanmaz. Tek diş noksanlığında bu durumu gidermek için klasik köprü uygulamasında noksan olan dişin yanındaki iki diş de kesilmelidir. Böyle durumlarda sonradan kesilen sağlam dişlerle ilgili sorun yaşanılması sık yaşanabilir bir durumdur. Bu aralık implant ile tamamlandığında hem doğal bir görünüm hem de diğer tedavi çeşitleri uygulandığında oluşabilecek sorunlardan korununmuş olunur. Böylece tedavi uygulanan dişin yanındaki komşu dişler de korunur. İmplant tüm ağza da total protez yerine seçilebilir.
Olumlu sonuçlar doğurması %98 oranındadır. İmplantların hemen hemen ömürlük olduğu onaylanmıştır. İmplantın hızlı ilerleyen bir tedavi süreci olduğu, dişin çekilmesi ve devamında aynı gün yerleştirilerek estetik uygulamaların yapılmasıyla sonlanması tartışılan konulardandır. Hastaların vaziyetine göre alt ve üst çeneye 6 veya 8 tane implant uygulaması yapılarak sabit protez ile hastaların ağız sağlığı durumu düzeltilmektedir.
İmplant tedavisi öncesinde bilgisayarlı tomografik röntgen görüntüleri yardımıyla uygulanacak implantların uygunluğu daha önceden belirlenir ve yapılacak olan işlemin değerlendirilmesi yapılır. Dental implantolojide vaka sınıflandırması hastaların durumuna göre değişir. hastanın diş durumu basit, ileri ve karmaşık olarak sınıflandırılır. Kemik defekti olmayan hastalar basit grubunda yer alır. Neticede, dental implant tedavisinde hastanın durumunun tedaviye uygunluğu ve ilerlemiş teknolojinin yanı sıra diş hekiminin bilgi ve birikimleri de sonucu etkiler.
İmplant Nedir
İmplant, yitirilen organ ve dokuların yerine konulan ve bu organ ve dokuların işlevini yapan yapay organ ve dokulardır. En açıklayıcı implant örneği kalça ve omuz eklemi implantlarıdır. Bir başka implant tipi de dental implantlarıdır. Doğal olan dişler yitirildiğinde çene kemiği ve diş eti içerisine dişlerin köklerinin yerini üstlenecek yapay bir cihaz konulur. Dişler de bu yeni köklerin üzerine yerleştirilir. Dental implantlar, dişlerini yitiren hastaların rahat gülmesini, konuşmasını, iyi çiğnemesini ve doğal görünüm kazanmasını sağlar. Hastalar dental implant tedavisine karar verirken, hekimleri tarafından bu tedaviyi uygulamanın yararları, karşılaşacağı riskleri hakkında bilgilendirmeli ve hastaların özel durumlarıyla ilgili de tam bilgi vermelidir.
İmplant Tedavisinde İşte İzin Süresi Ne Kadardır
Operasyon gününde ve sonraki iki gün dinlenilmesi uygun görülür. Yalnız bir ya da iki tane implant uygulamasında ertesi gün işe gidilebilir. Operasyon uygulanan yerde şişkinlik, ağrı ve morarma yaşanabilir; fakat tedavi boyunca dişsiz kalınmaz, işten alınan izin de hasta tarafından belirlenebilinir.
İmplant Ne Kadar Zamanda Yerleştirilir
İmplantın yerleştirilmesinin süresi hastanın durumuna, ihtiyaçlarına ve uygulanacak işleve bağlıdır. Bir operasyon 15 dakika ile birkaç saat arasında değişebilir. Tüm tedavinin bir operasyonla bitebileceği gibi, birçok operasyonla ve tedavi süreciyle devam edip; iyileşmenin tam olması için aylar geçebilir.
İmplant Estetik Görünüm Amacıyla Uygulanır Mı
Porselen Laminalar Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde ve çürük olması ya da çapraşıklık nedeniyle porselen kaplanması gereken durumlarda da uygulanır. Herkese uygulanabilmek ile beraber çene bozuklukları, tırnak yeme, kalem ısırma gibi alışkanlıklar sonucu ileri derecede diş eti tahribatlarının mevcut olduğu durumlarda uygulanmaz.
Porselen Laminalar ve Dişlerin Formunun Daha Önceden Mumdan Dişler Hazırlanarak Görülmesi
Hazırlanan dişlerin ölçüsü alındıktan sonra laboratuvarda özel olarak hekimin ve hastanın belirlediği formda dişler mumdan hazırlanır. Bu dişler hastanın ağzında tek tek denenir ve nasıl durduğu gösterilir, bu işleme prova adı verilir. Prova için hazırlanmış mumdan dişler hastanın ve hekimin ortak onayından sonra, onaylanan formun aynısının porselen hali yapılır. Bu yöntem sayesinde mum üzerinde hastanın ya da hekimin arzu ettiği değişiklikler yapılır ve porselen istenen haline gelmiş, mükemmel gülüş yakalanmış olur. Sonuç itibari ile hasta bu tedavinin sonucunda nasıl bir görünüme kavuşağını bilir.
Çene Cerrahisi 20 Yaş Diş Çekimi ve Çürük
20 yaş dişleri konum olarak çok geride oldukları için ve genellikle düzgün doğrultuda süremedikleri için temizlik ve bakımları daha zor ve bu sebeple çürümeleri daha kolaydır. Bu dişler çürüdükten sonra ise çok geride olmalarından dolayı tedavileri de zordur. Ayrıca diğer dişlerden çok daha değişik olan kök kanalı yapıları sebebiyle kanal tedavisi de çoğu durumda uygulanamamaktadır. Bu sebeplerden dolayı çürük sonucu oluşabilecek ağrı, apse ve ağız kokusu gibi durumları önlemek amacıyla çekimleri tercih edilmektedir.
Çene Cerrahisi ve 20 Yaş Dişlerinin Çekilmesini Gerektiren Durumlar Nelerdir
Periodontoloji Diş Eti Hastalığında Uygunlanan Tedavi Yöntemleri
Periodontoloji Diş Eti Hastalığının Belirtileri
Ortodonti Tedavi Sırasında Dişler Nasıl Hareket Eder
Diş üzerine braket ve tellerle bir kuvvet uygulanır. Böylece kuvvetin yönünde bir hareket oluşur. Hareket eden dişin önünde geçici bir süre için kemik dokusunda bir yıkım olur, hareketin aksi yönünde ise yeni kemik dokusu yapılır. Böylece yeni yerlerini alan dişler, yeni bir kemik yuvasına da otururlar.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)