28 Ağustos 2012 Salı

Profesyonel Diş Taşı Temizliği

Diş ve diş eti kenarında oluşan diş taşları ve zararlı dokular uzaklaştırılır. Ağızda sürekli diş taşı meydana geliyorsa düzenli olarak (6 ayda bir) diş taşı temizliği yapılması gerekir.









Periodontoloji Diş Eti Hastalığında Uygunlanan Tedavi Yöntemleri


- Profesyonel Diş Taşı Temizliği,
- Küretaj (Kök Yüzeyi Düzleştirme),
- Flap Operasyonu.






Periodontoloji Diş Etleriniz Kanıyor Mu


Diş etleriniz kanıyorsa diş etinde enfeksiyon olabilir veya diş etleri iltihaplanma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Dişlerinizi fırçalamaya devam edin ve diş hekiminize başvurun. Diş fırçanızı hiç kimseyle paylaşmayın. Dişleri çürüten bakteriler kişiden kişiye bu yolla geçer.

Çocuklara dişlerini fırçalarken yardım edin. Çocuklar yedi sekiz yaşlarına gelene kadar dişlerini fırçalarken yardım isterler. On yaşına gelene kadar diş ipliğini kullanmalarına yardım edin. Florlu diş macununu az miktarda fırçanın üzerine sıktıktan sonra dişlerini nasıl fırçalayacaklarını gösterin. Altı yaşından küçük çocuklar içinde flor miktarı az olan diş macunlarından kullanmalıdırlar. Eczanelerden alacağınız ve dişkirini gösteren tabletler dişlerin neresinde hala diş kiri kaldığını gösterir. Diş kirini önleyici ağız çalkalama ilaçlarını da kullanabilirsiniz ama hiçbir yöntem dikkatli fırçalamanın ve diş ipliğiyle temizlemenin yerine geçmez.

Periodontoloji Diş Eti Hastalığının Belirtileri


Dişlerde kaşıntı ve rahatsızlık hissi, diş eti cebinden iltihap gelmesi, diş etlerinde çekilmeler, dişlerde sallanmalar, diş ve diş eti kenarında siyah alanlar, ağız kokusu ve ağızda kötü tat, diş etlerinde yanma, kızarıklık, şişlik, stres ve diş gıcırdatmadır. Diş eti hastalıklarının ilk ve en önemli belirtisi diş eti kanamasıdır. Sağlıklı diş eti kanamaz. 






Periodontoloji Diş Eti Hastalıklarının Nedenleri Genetik Faktörler


Sigara, hormonal değişiklikler, kötü ağız hijyeni, ilaç kullanımı, diabet, kötü yapılmış kron ve köprüler, kötü beslenmedir.









Periodontoloji Diş Eti Hastalıkları


Sağlıklı diş eti açık pembe renkli, portakal kabuğu görünümlüdür ve dişi sıkıca sarar. Ağızda çürük olmasa bile, diş eti sağlığının kötü durumda olması ilerleyen dönemlerde dişin kaybına neden olabilir.

Diş eti iltihabının ilk aşamasına ''gingivitis'' denir. Gingivitis düzenli ağız bakımı ve temel diş taşı temizliği ile geri döndürülebilir. Diş etinin basit iltihabı ilerlerse ''periodontitis'' denilen ve çene kemiğinin kaybına neden olan diş eti hastalığına neden olabilir.


27 Ağustos 2012 Pazartesi

Çocuk Diş Hekimliği ve Yer Tutucu


Erken diş kaybı durumlarında, varolan yerlerin korunarak sürekli dişlerin kaviste düzgün şekilde yerleşebilmelerini sağlamak için kullanılan apareylerdir. Süt dişlerinin erken kaybı ile dişler boşluğa doğru hareket edeceklerdir. Böylelikle çapraşıklıkoluşur ve çiğneme, konuşma bozuklukları meydana gelir. Eğer çocuğunuzun süt dişi çürük veya travmadan dolayı erken kaybedilmiş ise; süt dişi çekim yeri boşluğunun yer tutucularla korunması, çocuğunuzun ileriki yaşlarda ideal bir diş dizisine sahip olması açısından çok önemlidir.

Çocuk Diş Hekimliği ve Fissür Sealent (Fissür Örtücü)


Dişlerin çiğneyici yüzeyleri girintili çıkıntılıdır. Bu çukurcuk ve tepecikler pit ve fissürler olarak adlandırılır. Bu bölgeler oldukça dardır ve gıdaların sıkışıp temizlenememesi nedeniyle genellikle çürüklerin başladığı yerlerdir. Bu bölgelerdeki gıda ve mikroorganizma birikimini ve buna bağlı olarak çürüğü önlemek amacıyla özel akıcı bir dolgu malzemesi kullanılır. Öncelikle bu bölge tam olarak temizlenir ve fissur sealant dediğimiz akıcı dolgu bu bölgeye uygulanır. Işık ile sertleştirilir ve fazlalıkları düzeltilerek cilalanır. Bu işlem sayesinde tüm çürüklerin yaklaşık %70'ini oluşturan çiğneyici yüzey çürüklerinden korunmak mümkün olur. Normal şartlarda uzun yıllar kullanılabilmekle birlikte özellikle buz çiğneme ya da diş gıcırdatma gibi alışkanlıkları olanlarda sık sık kontrol edilmelerinde fayda vardır.

Ağızda ilk kalıcı dişlerin çıktığı dönem uygulama için idealdir. Bu da 6 yaş civarıdır. Diğer azı dişlerinin sürme zamanlarında diğerlerine de uygulanır. Önemli bir nokta kalıcı dişler sürmeye başladıktan kısa bir süre sonra yaptırmanın (1-2 sene içinde) daha iyi olacağıdır. Çünkü süre uzadıkça çürük oluşma ihtimali artar ve fissur sealant yerine dolgu yapmak gerekebilir. Çürüksüz büyüklerde de uygulanabilmek ile beraber, çocuklarda kullanımı daha faydalı ve önemlidir. Kesinlikle acısız ve çok kolay bir işlemdir.

Çocuk Diş Hekimliği ve Flor Uygulaması


Günümüzde diş yapısını güçlendirmede etkinliği en çok bilinen madde "fluorid" bileşikleridir. Fluorid dişlerin çürümesini önleyen, dişlerin yapısını kuvvetlendiren bir elementtir.

Fluorid diş macunlarının içinde bulunduğu gibi bazı besin maddelerinde de bulunur. Fakat çocuklar çoğu zaman dişlerini fırçalamayı ihmal ettiklerinden dişlerinin çürüğe karşı direnç kazanabilmeleri için yeterli fluorid almamış olurlar. Profesyonel yüzeyel fluorid tatbiki sadece diş hekimleri tarafından uygulanılabilen bir yöntemidir. Fluorid uygulaması özellikle dişleri çürümeye meyilli çocuklarda uygulanır. Bu sayede yeterli miktarda fluorid dişler üzerine depolanır ve dişlerin yapısı güçlendirilerek çürüğe karşı dirençli olur. Yüzeysel fluorid uygulaması her 6 ayda bir yapılırsa ancak etkili olabilir. Bunun için çocuklarınızı her 6 ayda bir düzenli olarak diş hekimine getiriniz.

Çocuk Diş Hekimliği ve Ağız Bakımı-Fırçalama

İlk dişler ağızda görünür görünmez, temizlenmeye başlanmalıdır. Temiz bir tülbent ya da gazlı bez kullanılarak; sabah kahvaltı sonrası ve gece yatmadan önce dişlerin silinerek temizlenmesi gerekir. Diş fırçası kullanımına bebeğin arka dişlerinin çıkmasından sonra başlanabilir. Okul öncesi çocuklarda diş fırçalama için bir teknik önermek ve uygulatmak çok zordur. Bu yaşlarda önemli olan, çocuğa diş fırçalama alışkanlığını kazandırmaktır. Çocuklar diş firçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerini fırçalar. Oysa ki mikroplar, dişlerin ara yüzleri ya da çiğneyici yüzeylerinde daha kolay birikir. Bu nedenle fırçalamadan sonra anne-babanın kontrolü şarttır. Okul çağındaki çocuklarda fırçanın diş-diş eti birleşim yerine 45º eğimle yerleştirilip dişlerin görünen yüzeylerini döndürme hareketiyle, daha sonra da dişlerin çiğneyici yüzeylerinin ileri-geri hareketlerle fırçalanması önerilmektedir.

Çocuk Diş Hekimliği ve Koruyucu Uygulamalar

- Ağız Bakımı-Fırçalama,
- Flor Uygulaması,
- Fissür Sealent (Fissür Örtücü),
- Yer Tutucu.









Çocuk Diş Hekimliği ve Bebeklerde Biberon Çürüğü


Biberon çürüğü, süt dişlerinin sürmesi ile birlikte özellikle üst çenedeki ön bölge kesici dişleri içine alan "yaygın çürük, rapmant çürük" olarak da bilinen özel bir çürük tipidir. Gece yatmadan önce ya da uyku sırasında bebek anne sütü ya da biberon emerse (özellikle biberonla şekerli, bisküvili, ballı veya pekmezli süt bebeğe verilirse ve bu işlem özellikle gece boyunca sürekli olarak tekrarlanırsa) süt ağızda birikerek mikropların dişleri çürütmesi için elverişli bir ortam oluşturur. Ayrıca yalancı emziğe bal, şeker konması etkiyi daha şiddetli hale getirir. Bu dönemde dişlerin mine (dişin en dış tabakası) yapısının daha dirençsiz olması ve özellikle annelerin henüz fırçalamaya başlamak için "erken" olduğunu düşünmesi sonucu oluşan yetersiz ağız bakımı nedeniyle biberon çürüğü oldukça hızlı ilerleyen bir çürük tipidir. Anneler çoğu zaman bu dönemin farkına varılmayacak kadar kısa sürede gerçekleştiğini dile getirmektedirler. Bu nedenlerle özellikle gece beslenmesinden sonra dişlerin temizliğine özen gösterilmelidir. Beslenmenin ardından bir gaz tampon veya tülbent yardımıyla bebeklerin dişlerinin üzerindeki gıdalar silinmelidir ve su içirilmelidir. Gece yatarken biberon ağızda bırakılmamalıdır.

Eğer çocuk diş hekimine erken getirilmez ve durum başlangıç halinde düzeltilmezse, çocuğun üst ön dişleri ardından üst süt azı dişleri ve ilerleyen dönemlerde hemen hemen bütün dişleri çürükten harap olabilir. 


Çocuk Diş Hekimliği ve Süt Dişlerinin Önemi


Süt dişleri de tıpkı kalıcı dişlerde olduğu gibi tedavi edilmelidir. "Nasıl olsa değişecek!" düşüncesiyle bu dişlerin çekilmesi pek çok problemlere neden olur. Süt dişlerin tedavisinin önemini şöyle açıklayabiliriz; süt dişlerinin beslenmede önemi vardır. Çürük dişleri olan çocuklar dişleri ağrıdığı için doğru dürüst yemek yiyemezler. Aynı şekilde dişleri çekilen çocuklar da yemek yiyemedikleri için büyüyüp gelişemezler. Genel vücut gelişiminin yanı sıra süt dişleri çenelerin gelişimi için de gereklidir. Çürük ya da diş eti problemi nedeniyle dişleri çekilen çocuklarda çeneler çöker ve yaşlı bir görünüm alır. Dişler konuşmak için gereklidir. Özellikle konuşmanın öğrenildiği dönemde ön süt dişlerinin eksik olması f,v,s,z,t harflerinin bir alışkanlık haline gelerek ömür boyu yanlış telaffuz edilmesine neden olacaktır.

Her çocuk gülmeyi sever. Güzel bir gülümseme için ise sağlıklı dişlere ihtiyaç vardır. Güzel görünmek büyük küçük her insanın en doğal isteğidir. Çürük ya da eksik dişleri olan çocuklar çirkin göründüklerini düşünerek psikolojik rahatsızlık duyarlar. Süt dişlerinin bir diğer görevi de alttan gelen daimi dişlerin yerini korumaktır. 10 çocuğun bir sıraya yan yana oturduğunu düşünün. Bunlardan biri kalktığında diğerleri onun yerine doğru kayarak daha rahat otururlar. Yeni bir çocuk gelip de sıraya oturmaya kalkarsa diğerleri sıkışmak zorunda kalacaktır. Aynı şekilde bir süt dişi zamanından önce çekilirse yandaki dişler bu boşluğa doğru kayar. Alttan gelecek kalıcı dişe yer kalmaz. Bu diş diğerlerini sıkıştırır, sonuç olarak çapraşıklıklar meydana gelir. Bununla beraber erken süt dişi çekimi kalıcı dişlerin sürme dönemlerini de değiştirebilmektedir.



Çocuk Diş Hekimliği ve Temizlik


Dişlerin üzerindeki bakteri plağının uzaklaştırılması işlemidir. Özellikle diş hekimi ile ilk tanışma randevularında uygulanır ve çocuğun diğer tedavilere ve hekimine alışmasını sağlar.











Çocuk Diş Hekimliği ve Diş Çekimi


Süt veya sürekli dişler yapılacak tedavi ile ağızda kalamayacak bir durumdaysa çekilmesi gerekir. Süt dişleri çekildikten sonra alttan sürekli diş gelecektir. Sürekli dişin yerini korumak için yer tutucu bir aparey yapılması gerekir. Sürekli dişler çekildiklerinde yerlerine başka diş gelmez. Bu gibi durumlarda dişlerin pozisyonlarının, kapanışın ve estetiğin düzgün kalması için ortodonti tedavisi gerekebilir ve mutlaka bir diş hekimine
danışılması gerekir.





Çocuk Diş Hekimliği ve Kırık


Dişin kırılan parçası kaybolmamışsa, saklanarak diş hekimine götürülmelidir. Kırık parça bonding ajanlar yardımıyla tekrar dişin diğer parçasına yapıştırılabilir. Eğer dişin kırılan parçası bulunamıyorsa, o kırık dişe kompozit dolgularla restorasyon yapılabilir. Bazı kırıklar dolgu ile düzeltilemeyecek kadar büyük olabilir. Bu durumda  kompozit veneer uygulaması yapılabilir.




26 Ağustos 2012 Pazar

Çocuk Diş Hekimliği ve Darbe


Çocuklarda sıkılıkla rastlanan bir sorundur. Darbe alınan dişte herhangi bir sorun olmasa bile mutlaka diş hekimine danışmak gerekir. Dişlerin canlı dokusu olan ‘’pulpa’’ gelen darbenin etkisi ile canlılığını kaybedebilir. Bu durum geçici veya daimi olabilir. Diş canlılığını kaybettiği zaman ağrıya, abseye veya alttan gelen dişi etkiyecek sorunlara neden olabilir.

Darbe ile oluşabilen diğer sorunlar dişlerin yerinden çıkması, yer değiştirmesi, damağa gömülmesi olabilir. Bu durumda da en kısa zamanda diş hekimine gidilmesi gerekir. Yer değiştiren veya gömülen diş yumuşak el hareketleriyle yerine yerleştirilmelidir ve düzenli kontrollerle dişin canlılığı kontrol edilmelidir. Eğer diş ağızdan çıktıysa hemen bir sütün, serumun veya tükürüğün içinde bekletilerek  en kısa zamanda (1 saati geçmemelidir) diş hekimine gidilmelidir. Bu durumda dişin yerine tekrar yerleştirilme şansı olabilir.


Çocuk Diş Hekimliği ve Çürük

Çocuklarda çürüklerin meydana gelmesinin başlıca nedenleri ballı süt, mama gibi besinlerin uzun süre (özellikle gece) diş yüzeylerinde kalmasıdır. Bunların dışında yetersiz fırçalama, sağlıksız beslenme, asitli içecekler gelir. Dişlerdeki çürük alan temizlenerek dolgu yapılır ve dişin sağlıklı bir şekilde ağızda kalması sağlanır.




Çocuk Diş Hekimliği ve Çocuklarda Sık Rastlanan Problemler

- Çürük,
- Darbe,
- Kırık,
- Diş Çekimi,
- Temizlik.





Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği


Çocuklara uygulanan her türlü tedavi ve koruyucu diş hekimliği işlemlerini yapan, bu konuda özel eğitim almış diş hekimlerine pedodontist (çocuk diş hekimi) denir. Bu bilim dalı 2 temel esasa ayrılır. Birincisi meydana gelmiş sorunları tedavi etmek, ikincisi ise oluşabilecek sorunları önlemek için koruyucu ve önleyici tedavileri uygulamaktır. 





Gülüş Tasarımı ve Tedavi Planı


Bu aşamada hastayla beraber en uygun tedevi planı kesinleştirilir. Aslında her diş hekimi hastasına en uygun tedavi planını sunmak ister. Ancak doktorunuzu kısıtlayan bazı etkenler olabilir. (Hastaların sosyo-ekonomik düzeyleri, kültürel yapıları gibi.) Bu durumda diş hekimi hastasıyla son durumun tedavi ve estetik düzenleme sonucu nasıl olması gerektiğini anlatır.






Gülüş Tasarımı ve Tedavi Seçeneği Sunumu


Bu aşamada elde edilen veriler değerlendirilir ve tedavi seçenekleri sunulur. Değişik tedavi seçenekleri ve aşamaları, ücret bilgileri verilir. Hastayla beraber ağız modeli ve fotoğrafları değerlendirilir. Hastanın beklentileri doğrultusunda olabilecek son hali tartışılır. Günümüz teknolojisiyle son hali görüntüleri bilgisayar ekranında gösterilebilir.





Gülüş Tasarımı ve Ön Değerlendirme Konsultasyonu


İlk randevu tanışma ve konuşma seansıdır. Bu randevude hasta rahat ve sakin bir ortama alınarak, problemleri, ihtiyaçları, beklentileri dinlenir. Hastanın beklentileri önemlidir çünkü gerçeküstü beklentiler hastayı düş kırıklığına uğratır. Bu seansta hastanın psikolojik durumu ve karakter tahlili yapılır. Hasta özellikle konuşturularak diş-çene-yüz ilişkileri değerlendirilir. Bu randevuda ağız içi, dışı ve yüz fotoğrafları alınır. Rahat konumdayken dudak kapanış ve gülümseme fotoğrafları çekilir. Ayrıca alt-üst çene modelleri elde edilir. Dişlerinin renk kaydı alınır. Hastadan panaromik film denilen tüm diş ve çene röntgeni alınır.




Gülüş Tasarımı Aşamaları

- Ön Değerlendirme Konsultasyonu,
- Tedavi Seçeneği Sunum,
- Tedavi Planı.









Gülüş Tasarımı ve Sportif Gülümseme (Sporty Smile)



Entellektüel ve çekici gülüş arasındadır. Orta kesici dişler yan kesicilerden çok az miktarda uzundur. Sportif gülümseme tasarımı, yüzünüze sıra dışı, içten ve sıcak bir ifade kazandırır. Bu gülümseme entellektüel gülümseme kadar ciddi ifadeli değil, çekici gülüş dizaynı kadar da çocuksu ve genç değildir.





Gülüş Tasarımı ve Entellektüel Gülüş (Sophisticated Smile)


Dişler yatay düz bir çizgi üzerine sıralanmışlardır. Entellektüel gülümseme yüze olgun ve bilgili bir ifade verir. Bu gülümseme yüzün alt kısmını daha çok vurgular. Genç yaşlarda dişler ilk sürdüğünde uzunlukları birbirinden farklıdır. Orta yaşlarda ise dişler eşit boylardadır. Estetik diş hekimliği sayesinde bu dezavantajlı durumu avantaj haline getirebilir ve olgun, bilgili ve entellektüel bir gülüş tasarımı yapabiliriz.







25 Ağustos 2012 Cumartesi

Gülüş Tasarımı ve Çekici Estetik Gülüş (Sexy Smile)


Bu kategoride ön dişler yan dişlere göre fark edilebilir derecede uzundurlar. Aslında genç bireylerde durum zaten böyledir, ön keserler ilk süren dişler olduğundan zamanla yıpranırlar ve boyları kısalır. Bu da beraberinde yaşlı bir görünüm getirir. Çekici bir gülümsemeye sahip olabilmeniz için ön dişler diğerlerine oranla daha uzun olmalıdır. Ön dişlerin bu şekilde dizaynı size genç, dinamik ve çekici bir gülümseme kazandıracaktır. Bu kategori genç yaştaki bireyler için uygundur.


Gülüş Tasarımı ve Kaç Tür Gülüş İfadesi Vardır


Genel olarak gülüş ifadeleri üç ana başlıkta toplanır. Bu temel kategoriler de kendi içlerinde değişik varyasyonlara sahiptir;

- Çekici Estetik Gülüş (Sexy Smile),
- Entellektüel Gülüş (Sophisticated Smile),
- Sportif Gülümseme (Sporty Smile).









Gülüş Tasarımı


Gülüş tasarımı, diş hekimliğinin ve sanatın birlikte uygulanarak yüze özel ideal gülüşü sağlayabilmektir. Sizin birtakım kişisel istekleriniz ile sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüşü planlamaktır.

Dişler, birbirleri ve onları çevreleyen yumuşak dokular ile uyumlu olarak dizilmiştir. Güzel bir gülüşün temel elemanları dişlerdir ve dolayısıyla diş şekilleri ve anatomik özellikleri hakkında kapsamlı olarak bilgi sahibi olmak, tüm tedavilerin temelini oluşturur. İyi tasarlanmış bir gülüşün nasıl olması gerektiği hakkında daha fazla fikir sahibi olabilmek için, yüz hatlarının iç ve dış kenarları incelenmelidir.

Yüz hatları, cinsiyet, yaş, gülüş simetrisi (altın oran), dişlerin sıralanışı ve renkleri, dudaklar ile diş etleri estetik gülüş ifadesini belirleyen faktörlerdir. Gülüş tasarımında tüm bu faktörler göz önüne alınarak dişlerin formu belirlenir. 

Gülüş tasarımıyla her açıdan çok daha sağlıklı, pırıl pırıl dişlere kavuşmanız mümkün. Diş beyazlatmadan, görünmeyen diş teline kadar kozmetik amaçlı birçok yenilik gülüş tasarımını kapsamaktadır.


Kron Boyu Uzatma


Fazla doku kaybı meydana gelmiş dişlerde, çürüğün diş eti altına uzandığı dişlerde kuron boyu uzatma operasyonu ile fazla diş eti dokusu çıkarılıp altındaki kemik yeniden şekillendirilerek dişlerin daha uzun görünmesi sağlanır böylece uygulanacak restorasyonun tutuculuğu arttırılmış olur.









Pembe Estetik ve Yumuşak Doku Grefti


Diş etinin çekilmesi sonucu kök yüzeyleri açığa çıkar. Bu durum dişlerin görünümünün uzamasına yol açar, açığa çıkmış kök yüzeyleri sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassastırlar.

Sert diş fırçalama, zararlı alışkanlıklar (tırnak yeme, kalem ısırma), protezler, ortodonti apareyler, yaşlanma ve periodontal hastalıklar gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak diş etlerinde çekilme meydana gelebilir.

Tedavi safhasında, öncelikle hastalığa yol açan sebep belirlenerek kontrol altına alınmalı veya mümkünse ortadan kaldırılmalıdır. Yumuşak doku geftleri kök yüzeylerini kapatmak veya çekilmeden dolayı kaybolan diş eti dokusunu arttırmak amacıyla uygulanır. Bu uygulama aynı zamanda diş eti çekilmesini ve kemik kaybı riskini azaltır. Açığa çıkmış kök yüzeylerinin kapatılması bu bölgede çürük oluşumunu önler ve estetiğin düzeltilmesine yardımcı olur. 

Yumuşak doku greftleri uygulamalarında damak bölgesi veya ağzın başka bir verici bölgesinden alınan diş eti dokusu 'greft' olarak kullanılır.

Pembe Estetik ve Rejenerasyon


Rejeneratif işlemler periodontal hastalık sebebiyle yıkıma uğrayan destek dokuların vücudun kendi yapım mekanizmaları uyarılarak yeniden oluşturulması amacıyla uygulanır. Uygun durumlarda, hastalıktan etkilenmiş dokular uzaklaştırılarak, membran, kemik grefti veya doku uyarıcı proteinler kullanılarak yeni destek yapıların oluşması sağlanır.









Pembe Estetik ve Gingivoplasti


Diş eti dokusu dişlerin üzerini çok fazla örttüğü durumlarda dişlerin boyu ağızda çok kısa görünebilir. Bu durum "gummy smile" olarak adlandırılır ve estetiği kötü etkiler. Gereğinden fazla görünen diş etleri ya da asimetrik diş eti seviyeleri `Gingivoplasti` adı verilen küçük bir operasyon ile düzeltilebilmektedir.

Hastaya yapılacak lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden diş etinde gerekli düzenlemeler yapılabilmektedir. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak full porselen laminalar ya da metal desteksiz zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilmektedir.